Üdvözöljük webáruházunkban, ahol minőségi akvarisztikai és terrarisztikai termékeket vásárolhat kedvező áron!

eAkvarium.hu webáruházunk megújult! Széles termék választék kedvező áron. Kérdése van? Továbbra is keressen minket bizalommal, telefonszámunk nem változott, +36309872709

Terrárium

Terrárium webshop. Online üzletünk bőséges árukínálatából kedvező áron vásárolhat. A legtöbb termék készletről elérhető, személyes átvétellel Budapesten.

INGYEN KISZÁLLÍTJUK!*

KONI álló terráriumainkat ingyenesen kiszállítjuk az alábbi szállítási címekre, amennyiben 2023. augusztus 31-ig beérkezik hozzánk a megrendelés! 

*Ingyenes szállítás kizárólag ezekre a címekre: Budapest, Csömör , Ecser , Gödöllő , Gyál , Isaszeg , Kerepes , Kistarcsa , Maglód , Mogyoród , Nagytarcsa , Pécel , Szada , Üllő , Vecsés.

További kedvezményes szállítási költséget számol a webshop az alábbi településekre: 

- 6.990 Ft Budakalász , Csomád , Dunakeszi, Erdőkertes, Felsőpakony, Fót, Gyömrő, Mende, Őrbottyán , Veresegyház 

- 8.990 Ft Alsónémedi , Budakeszi , Budaörs , Diósd , Dunaharaszti , Érd , Göd , Halásztelek , Nagykovácsi , Ócsa , Péteri , Pilisborosjenő , Pomáz , Remeteszőlős , Solymár , Sülysáp , Szentendre , Szigethalom , Szigetmonostor , Szigetszentmiklós , Taksony , Törökbálint , Úri , Üröm

Kiszállítás minden esetben előzetes egyeztetés alapján történik! Az akció más termékekre nem vonatkozik.

Megrendelés személyes átvételére is van lehetőség, címünk 1172 Budapest, Ároktő utca 25.

Miért válasszunk terráriumot?

Egyedi megoldás, ami lehetővé teszi, hogy a hüllők, kétéltűek és más szárazföldi állatok számára kényelmes, biztonságos és természetközeli környezetet biztosítsunk otthonunkban. A széles választékát kínáló piacon rengeteg márka és típus közül választhatunk, így mindenki megtalálja a számára leginkább hozzáillő modellt.

A méretét és formáját tekintve sokfélék lehetnek, így könnyen megtalálható a pontos méretű és elrendezésű otthon a különböző hüllők és kétéltűek számára. A legnépszerűbb márkák között válogathat. Az árak tekintetében is széles a választék, így mindenki megtalálja a számára legjobb ár-érték arányú terméket.

Terráriumot választani számos okból lehet jó döntés. Először is, lehetővé teszi, hogy különleges növényeket és állatokat tartsunk otthonunkban, ami önmagában hatalmas élmény. Másodsorban, egy jól megtervezett terrárium dekoratív elemként is szolgálhat, amely különleges hangulatot kölcsönöz otthonunknak. Harmadsorban, a gondozása felelősségteljes és pihentető tevékenység lehet, ami segít a mindennapi stressz leküzdésében.

Terrárium fajták

A hüllők és kétéltűek tartásához használatos terráriumokat különféle alapanyagokból készítik, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsák. 

A kialakítása során fontos szempont az ideális hőmérséklet és páratartalom biztosítása, valamint az UVB sugárzás, amire a hüllőknek és kétéltűeknek szükségük van. Az online vásárláskor érdemes olyan webshopokat keresni, amelyek szakértelmet és tapasztalatot kínálnak ebben a területen, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg.

Üveg terrárium

A legnépszerűbb választás, mivel az üveg átlátszó és tartós anyag. Az üveg jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, így megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat biztosít a terráriumban élő növényeknek és állatoknak. Az üvegterráriumoknak azonban nehézkes a tisztítása és karbantartása, valamint törékenyek, így óvatos bánásmódra van szükség.

Műanyag terrárium

A műanyag terráriumokra az a jellemző könnyűek és kevésbé törékenyek, mint az üvegterráriumok. Ennek köszönhetően a szállítás sokkal könnyebb, jól mozgathatóak és kezelhetőak. Ugyanakkor a műanyag nem olyan jó hőszigetelő, mint az üveg, és idővel elszíneződhet, akár el is deformálódhat. Elsősorban kezdő terráriumtulajdonosok számára ajánljuk.

Fa terrárium

Természetes megjelenésükkel harmonikusan illeszkednek otthonunk stílusához. A fa jó hőszigetelő és páratartalom-szabályozó képességekkel rendelkezik, ami előnyös az élővilág számára. Hátrányuk, hogy nehezebben tisztíthatók, és érzékenyebbek a nedvességre, ami idővel tönkreteheti őket.

Terráriumok mérete és elhelyezése

A méret kiválasztása

A terráriumok eladó kínálatában találhatunk nyíló oldalú, álló és egyszerű kialakítású modelleket is, amelyek közül mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt. A kis méretű terráriumok, például a 30 x 25 x 25 cm-es méretű tartályok, ideálisak kisebb gekkók, agámák és teknősök számára.

A terráriumok berendezésekor érdemes a természetes környezetet utánozni, hogy az állatok jól érezzék magukat. Valamennyi hüllő és kétéltű számára érdemes az ideális háttér kialakításáról gondoskodni, beleértve az ágakról, kövekről és növényekről is. Minden állatfajnak más és más igényei vannak, ezért érdemes alaposan tájékozódni a választott állat igényeiről.

A terrárium méretének kiválasztásakor figyelembe kell venni az igényeket. A terrárium mérete befolyásolja a hőmérsékletet, a páratartalmat és az állatok mozgásterét. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a terrárium, annál kényelmesebben élnek benne a lakói, és annál könnyebb a hőmérséklet és a páratartalom szabályozása.

A helyszín fontossága

A terrárium elhelyezésének kiválasztásakor figyelembe kell venni a hőmérsékletet, a páratartalmat, a fényviszonyokat és a zajszintet. A terráriumot olyan helyen helyezzük el, ahol a természetes fényforrások és a mesterséges világítás együttesen biztosítják az ideális fényviszonyokat. Kerüljük a közvetlen napfényt és a huzatos helyeket, mivel ezek zavarhatják a terrárium hőmérsékletét és páratartalmát.

Terrárium berendezése

Növények a terráriumban

A terráriumban díszítő elemként szolgálnak, és elősegítik a terrárium egészségét és jólétét. A kiválasztásakor figyelembe kell venni a terráriumban uralkodó hőmérsékletet, páratartalmat és fényviszonyokat. Válasszunk olyan növényeket, amelyek jól tűrik a terráriumban lévő körülményeket, és nem növekednek túl nagyra.

Tárgyak és díszek

A tárgyak és díszek hozzájárulnak a terrárium esztétikai megjelenéséhez és funkcionalitásához. Biztosítsunk elegendő búvóhelyet és mászóteret, valamint olyan tárgyakat, amelyek segítenek a szükséges hőmérséklet és páratartalom fenntartásában, például víztartályokat vagy nedves mohát.

Talaj és alapanyagok

A terráriumban használt talaj és alapanyagok befolyásolják a terráriumban uralkodó hőmérsékletet, páratartalmat és a növényeknek a  növekedését. Válasszunk olyan alapanyagokat, amelyek jó tápanyagot és nedvességet biztosítanak a növényeknek, és nem ártalmasak az állatokra. Lehetőség szerint kerüljük a műanyag és vegyi anyagokat tartalmazó alapanyagokat.

Terrárium fenntartása és tisztítása

Hőmérséklet és páratartalom szabályozása

A terráriumban uralkodó hőmérséklet és páratartalom alapvetően befolyásolja az élővilág egészségét. Használjunk hőmérőt és páramérőt a hőmérséklet és páratartalom ellenőrzéséhez, és szükség esetén használjunk fűtőberendezéseket vagy párásítókat. A hőmérséklet és páratartalom optimális értékei függenek a terrárium élővilágától.

Tisztítás és karbantartás

A tisztítása és karbantartása elengedhetetlen az egészség megőrzése érdekében. Rendszeresen ellenőrizzük a terráriumot, és távolítsuk el a szennyeződéseket, elhalt növényeket és állatok maradványait. A  teljes tisztítását és fertőtlenítését évente egyszer vagy kétszer végezzük el, vagy amikor új állatokat helyezünk el benne.

A megfelelő állatfaj kiválasztása

A vásárlás előtt érdemes alaposan utánajárni az adott állat igényeinek és követelményeinek. A helyes  kialakítása és az otthonos környezet biztosítása elengedhetetlen az egészséges fejlődéséhez és jólétéhez. Az egyedi és személyre szabott terráriumok kialakítása során figyelembe vehetjük az házikedvencek szokásait, mozgásigényét és szociális viselkedését is.
A terráriumok és viváriumok közötti különbséget is érdemes megemlíteni. Míg a terráriumok inkább a szárazföldi kiskedvenceknek, például a hüllők és kétéltűek számára készülnek, addig a viváriumok akváriumi élőlények és növények számára biztosítanak élőhelyet. Mindkét típus esetében fontos a megfelelő környezet kialakítása és a folyamatos gondoskodás.

Figyelembe kell venni a terrárium méretét, a hőmérsékletet, a páratartalmat és a növényeket. Válasszunk olyan állatfajokat, amelyek jól érzik magukat a terráriumban uralkodó körülmények között, és nem okoznak kárt a növényekben vagy a terrárium berendezésében. Fontos, hogy az rendes táplálékot kapjanak, és a terráriumban biztosított legyen számukra elegendő búvóhely és mászóterület.

Összefoglalva, a terráriumok kiválasztása és berendezése során fontos odafigyelni az igényekre, a természetes környezet utánzására és a kiegészítők használatára. Az online vásárlás során érdemes olyan webshopokat keresni, amelyek segítséget és tanácsadást nyújtanak a legjobb döntés meghozatalához. A gondoskodás biztosítása elengedhetetlen az élőlények egészséges fejlődéséhez és jólétéhez.