Üdvözöljük webáruházunkban, ahol minőségi akvarisztikai és terrarisztikai termékeket vásárolhat kedvező áron!

eAkvarium.hu webáruházunk megújult! Széles termék választék kedvező áron. Kérdése van? Továbbra is keressen minket bizalommal, telefonszámunk nem változott, +36309872709

Akvárium CO2

Növényes akváriumokhoz, akváriumi dísznövények táplálásához használatos CO2 rendszerek és kiegészítők.

Az akvárium CO2 rendszer egy olyan kiegészítő berendezés, amely segít a vízinövények fotoszintézisének folyamatában. A vízinövények számára elengedhetetlen a szén-dioxid jelenléte a növekedésükhöz, fotoszintézisükhöz. Az akvárium CO2 rendszer ezt a folyamatot segíti elő, biztosítva a megfelelő mennyiségű CO2-t a vízinövények számára.


14termék 114

Az akvárium CO2 rendszerek változatos formában elérhetőek, lehetnek palackos rendszerek, CO2 generátorok vagy CO2 diffúzorok is. A palackos rendszer egy zárt rendszer, amelyben tömörített CO2 található, és egy porlasztóval juttatja azt az akváriumba. A CO2 generátorok a levegőből nyerik a szén-dioxidot, és fokozatosan adják hozzá azt a vízhez. A CO2 diffúzorok pedig apró buborékok formájában juttatják ki a CO2-t az akváriumba.

Az akvárium CO2 rendszer használatával fokozhatjuk a vízinövények növekedési sebességét, színét és általános egészségét. Fontos azonban figyelni a megfelelő CO2 mennyiség beállítására, mert túl sok CO2 túlzott alganövekedést is okozhat az akváriumban. Emellett rendszeres ellenőrzésekre, karbantartásra is szükség van az akvárium CO2 rendszerének optimális működése érdekében.