Üdvözöljük webáruházunkban, ahol minőségi akvarisztikai és terrarisztikai termékeket vásárolhat kedvező áron!

eAkvarium.hu webáruházunk megújult! Széles termék választék kedvező áron. Kérdése van? Továbbra is keressen minket bizalommal, telefonszámunk nem változott, +36309872709

Automata haletető

Az akváriumi automata haletetők olyan eszközök, melyek segítségével könnyedén és hatékonyan etethetjük akváriumunk lakóit, anélkül hogy naponta többször kézzel kellene beletenni az eledelt. A haletető automaták különböző típusokban kaphatóak, lehetnek egyszerűbb változatok, melyek egyszerűen csak bejuttatják az ételt a vízbe, vagy akár programozható változatok is, melyek beállítható időpontokban és mennyiségben adagolják a haleledelt.


8termék 18

Az automaták lényegesen könnyebbé teszik az etetést, hiszen biztosítják, hogy a halak mindig megkapják a megfelelő mennyiségű táplálékot, még akkor is, ha mi épp nem vagyunk otthon. Emellett csökkentik az elhanyagolás veszélyét is, hiszen nem kell minden nap gondoskodnunk az etetésről. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy az automaták használata mellé jár némi kockázat is, hiszen a rosszul beállított adagolás túletetheti a halakat, ami káros hatással lehet az egészségükre. Ezért fontos alaposan átgondolni a beállításokat és rendszeresen ellenőrizni az automatát, hogy biztosak lehessünk a helyes működésében.

Amire sokan nem is gondolnánk, segítségünkre lehet akár a halak túletetése ellen is. Egy munkahelyi, közösségi akvárium esetén, ahol esetleg többen is etethetik a halakat, sokszor előfordul a túletetés, ami nagyon leterheli a szűrőrendszert és hosszútávon nagy károkat tud okozni az akváriumban. Ezt kiküszöbölhetjük, ha az etetést rábízzuk egy automata haletetőre, ami mindig pontosan a beállításnak megfelelő gyakorisággal, az előre beállított mennyiségű haleleséget szórja az akváriumba, így elkerülve a túletetést. Így biztosak lehetünk abban, hogy egy közösségi akvárium is hosszú távon egészséges és szép látványt fog nyújtani.

Az akváriumi haletető automaták széles választéka megtalálható webshopunkban, hogy mindenki könnyedén megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást az akváriumában élő halaik etetésére.